Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanília, 4 tojássárgája.
Krémhez: 2 csomag vaníliás puding, fél liter tej, 7 evőkanál kristálycukor, 1 nagy doboz 20 % -os tejföl, fekete szeder vagy bármilyen gyümölcs.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát, utána a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészítjük a pudingot, még melegen belekeverjük a tejfölt.
Az egyik lapot kinyújtjuk nagyjából 22 x 38 cm -es téglalappá, ezt követően a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Erre rákenjük a pudingot, kirakjuk a gyümölccsel, kicsit belenyomkodva a pudingba, majd ráborítjuk a másik lapot.
A tetejét megszurkáljuk villával, utána körülbelül 30 - 40 perc alatt szép világosbarnára sütjük, amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés:
Ezt a receptet az anyukám találta a Fórum magazinban.
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanília, 4 tojássárgája.
Krémhez: 2 csomag vaníliás puding, fél liter tej, 7 evőkanál kristálycukor, 1 nagy doboz 20 % -os tejföl, fekete szeder vagy bármilyen gyümölcs.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát, utána a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészítjük a pudingot, még melegen belekeverjük a tejfölt.
Az egyik lapot kinyújtjuk nagyjából 22 x 38 cm -es téglalappá, ezt követően a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Erre rákenjük a pudingot, kirakjuk a gyümölccsel, kicsit belenyomkodva a pudingba, majd ráborítjuk a másik lapot.
A tetejét megszurkáljuk villával, utána körülbelül 30 - 40 perc alatt szép világosbarnára sütjük, amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés:
Ezt a receptet az anyukám találta a Fórum magazinban.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése