Színes krémes tarka muffinok

Színes krémes tarka muffinok, epres, mandulás, citromos színes krémes, marcipán díszítéssel, húsvéti sütemény recept.
Színes krémes tarka muffinok
Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, pici só, 5 dkg kakaópor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, színes ételfesték, zöld mandula aroma, eper aroma, citrom aroma, 1 evőkanál kakaópor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tálba a 4 tojásnak a sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat valamint a vizet, egy másik tálba pedig a lisztbe keverjük bele a sütőport.
A megmaradt 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval és a maradék cukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. Megfelezzük a masszát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazunk két muffin formát, majd felváltva belekanalazzuk a kétféle tésztát egy teáskanállal. Hozzávetőleg 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, ezt követően annyi felé osztjuk, ahányféle színt szeretnénk.
A citrom aromáshoz keverünk egy kevés sárga festéket, a mandula aromáshoz egy kevés zöldet, az eper aromáshoz piros festéket, a csokishoz pedig kakaóport.
A kihűlt sütik tetejét díszítjük a színes krémekkel.



a muffin tésztáját belekanalazzuk a formába
a muffin tésztáját belekanalazzuk a formába


a megsütött tarka muffinok
a megsütött tarka muffinok


a színes krémekkel megkent muffinok
a színes krémekkel megkent muffinok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel