Pogácsa recept ( Cumi - féle )

2012. márc. 26. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Pogácsa recept, köménymagos valamint szezámmagos sós sütemény.
Pogácsa recept ( Cumi-féle )
Hozzávalók:
1 nagy tejföl, 1 kockacukor, 1 dkg élesztő, 25 dkg ráma, fél kg Abo Mill L-55 liszt, 1,5 teáskanál só, 1 egész tojás, 2 db tojássárgája plusz 1 db a kenéshez, köménymag, szezámmag.


Elkészítése:
Egy kis lábasba vizet melegítek. A tejföl felét kiveszem egy tálkába, majd beleállítom a melegvizes lábasba. Belekeverem a kockacukrot, valamint az 1 dkg élesztőt.
Közben a vajat elmorzsolom a liszttel, beleszórom a sót, utána egy kis mélyedést csinálok a közepébe, beleütöm az egész tojást, a 2 tojássárgáját, hozzáöntöm a tejföl másik felét. Egy kicsit összekeverem, ezután hozzáadom a felfuttatott élesztőt.
Nagyjából 5 percig kézzel dagasztom, ezt követően 3 percig géppel. Ezután 3 -szor hajtogatom 20 perces eltéréssel. Minden egyes hajtogatásnál a tésztát úgy pihentetem, hogy megemelem.
Körülbelül 1 cm vastagságúra kinyújtom, bekockázom, lekenem 1 tojássárgájával, kiszaggatom, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, megszórom szezámmaggal, illetve köménymaggal, majd hideg sütőbe teszem.
Végezetül 180 fokos sütőben aranysárgára sütöm.

1 megjegyzés:

KATA írta...

Kedves Angéla!
szeretnélek meghívni egy játékra..kérlek nézz be hozzám:)
Kata

Megjegyzés küldése

Fel