Bodzavirágos sütemény recept

2013. máj. 27. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Bodzavirágos sütemény recept, citrom levével és reszelt héjával ízesítve.
Bodzavirágos sütemény
Hozzávalók:
8-10 nagy ( egy tenyérnyi ) bodzavirág, 4 tojás, 24 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliacukor, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 4 dl tejföl, 2 dl olaj, 40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 5 dkg csokipötty.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy 25 x 35 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A bodzavirágokat megmossuk, a virágokat a száráról leszedjük, és hogy ne barnuljon meg, leöntjük egy pici citromlével.

Az egész tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliával, a citromhéjjal, hozzáöntjük a citromlevet, valamint a tejfölt és az olajat is.
A lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.

A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet és a bodzavirágokat, utána beleöntjük a tepsibe, megszórjuk csokipöttyel, majd körülbelül 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Megcsináltam.Most sül,,,2 csomag sütöport sokaltam.

Megjegyzés küldése

Fel