Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor.
Krémhez: 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé, 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliacukor.
Tetejére: kekszmorzsa, körülbelül 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, nagyjából 15 dkg fondant vagy fehér marcipán.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, kevés zöld mandulaaroma, virágok, levelek.
Elkészítése:
Egy hagyományos, 6 tojásos piskótát sütünk meg, de ha van jobb, azt is lehet használni.
A 6 darab tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérje részét pedig kemény habbá verjük, utána a sárgájához apránként hozzáadjuk a fehérjét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
Ezt követően egy 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lappá vágjuk.
A krémhez a vajat kihabosítjuk, valamint hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
A 3 tojást, a 3 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött a habverővel, folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, majd a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
Később a vajas csokoládéhoz keverjük és megtöltjük a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is jusson.
Az oldalát beszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük.
A tetejére a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána vékonyan lekenjük vele.
A fondant vagy a marcipánt kinyújtjuk, a széleit kicakkozzuk linzerszaggatóval, és rátesszük a vajas krémre.
A díszítéshez a tojásfehérjét apránként adagolva a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, színezzük az aromával vagy ételfestékkel.
Tetszés szerint díszítjük a virágokkal.
Megjegyzés:
A díszítést a lányom vállalta, hiszen ez a torta neki készült.
A pillangók ostyából vannak, cukrászdában vettem őket.
Tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor.
Krémhez: 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé, 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliacukor.
Tetejére: kekszmorzsa, körülbelül 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, nagyjából 15 dkg fondant vagy fehér marcipán.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, kevés zöld mandulaaroma, virágok, levelek.
Elkészítése:
Egy hagyományos, 6 tojásos piskótát sütünk meg, de ha van jobb, azt is lehet használni.
A 6 darab tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérje részét pedig kemény habbá verjük, utána a sárgájához apránként hozzáadjuk a fehérjét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
Ezt követően egy 24 cm-es tortaformában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lappá vágjuk.
A krémhez a vajat kihabosítjuk, valamint hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
A 3 tojást, a 3 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött a habverővel, folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, majd a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
Később a vajas csokoládéhoz keverjük és megtöltjük a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is jusson.
Az oldalát beszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük.
A tetejére a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána vékonyan lekenjük vele.
A fondant vagy a marcipánt kinyújtjuk, a széleit kicakkozzuk linzerszaggatóval, és rátesszük a vajas krémre.
A díszítéshez a tojásfehérjét apránként adagolva a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, színezzük az aromával vagy ételfestékkel.
Tetszés szerint díszítjük a virágokkal.
Megjegyzés:
A díszítést a lányom vállalta, hiszen ez a torta neki készült.
A pillangók ostyából vannak, cukrászdában vettem őket.
4 megjegyzés:
Ezt a krémet ki is fogom próbálni - szerintem még a héten! A torta nagyon szép lett! A pillangók gyárilag ilyen színesek? Hol lehet ilyet szerezni? Most pillangó lázban égek!
Köszönöm a dícséretet a lányom nevében is.Igen, a pillangók gyárilag színesek, cukrászdában vettem, ostyából készültek.
Gyönyörűséges lett
Nagyon guszta!!!:)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Megjegyzés küldése