Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 4 csokoládés pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 6 dl tejszín, 7.5 dkg kristálycukor, 22.5 dkg étcsokoládé, 15 dkg Rama vaj, 1.5 csomag vaníliacukor.
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot.
A kész habhoz hozzá keverjük a tojások sárgáját, a pudingport valamint a sütőport.
Miután összedolgoztuk a hozzávalókat, tortaformába öntve, légkeveréses sütőben 175 fokon 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krém elkészítéséhez a tejszín felét felfőzzük a cukorral és a beletördelt étcsokoládéval.
Amikor a csokoládé is elolvadt, akkor tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a maradék tejszínből is, illetve a vajból is külön-külön habot verünk.
A kihűlt tejszínes csokoládéhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a habokat, utána jól eldolgozzuk.
A piskótát három lapra vágjuk és megkenjünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.
Végül tetszés szerint bonbonokkal díszítjük, én az oldalát ostyarudakkal tettem körbe, a tetejét pedig még megszórtam reszelt fehér csokoládéval és csokipöttyel.
Megjegyzés:
Ez a tortát anyukámnak készítettem, imádja a csokoládét, ezért lett ilyen NAGYON CSOKIS. :)
Piskótához: 6 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 4 csokoládés pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 6 dl tejszín, 7.5 dkg kristálycukor, 22.5 dkg étcsokoládé, 15 dkg Rama vaj, 1.5 csomag vaníliacukor.
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot.
A kész habhoz hozzá keverjük a tojások sárgáját, a pudingport valamint a sütőport.
Miután összedolgoztuk a hozzávalókat, tortaformába öntve, légkeveréses sütőben 175 fokon 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krém elkészítéséhez a tejszín felét felfőzzük a cukorral és a beletördelt étcsokoládéval.
Amikor a csokoládé is elolvadt, akkor tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a maradék tejszínből is, illetve a vajból is külön-külön habot verünk.
A kihűlt tejszínes csokoládéhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a habokat, utána jól eldolgozzuk.
A piskótát három lapra vágjuk és megkenjünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.
Végül tetszés szerint bonbonokkal díszítjük, én az oldalát ostyarudakkal tettem körbe, a tetejét pedig még megszórtam reszelt fehér csokoládéval és csokipöttyel.
Megjegyzés:
Ez a tortát anyukámnak készítettem, imádja a csokoládét, ezért lett ilyen NAGYON CSOKIS. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése