Csokoládés bonbonos torta ( Bea - féle )

2013. máj. 31. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Csokoládés bonbonos torta, csoki pudingos tésztával, étcsokoládés krémmel, különböző bonbonokkal megpakolva.
Csokoládés bonbonos torta
Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 4 csokoládés pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 6 dl tejszín, 7.5 dkg kristálycukor, 22.5 dkg étcsokoládé, 15 dkg Rama vaj, 1.5 csomag vaníliacukor.


Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot.
A kész habhoz hozzá keverjük a tojások sárgáját, a pudingport valamint a sütőport.

Miután összedolgoztuk a hozzávalókat, tortaformába öntve, légkeveréses sütőben 175 fokon 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A krém elkészítéséhez a tejszín felét felfőzzük a cukorral és a beletördelt étcsokoládéval.
Amikor a csokoládé is elolvadt, akkor tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a maradék tejszínből is, illetve a vajból is külön-külön habot verünk.

A kihűlt tejszínes csokoládéhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a habokat, utána jól eldolgozzuk.
A piskótát három lapra vágjuk és megkenjünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.

Végül tetszés szerint bonbonokkal díszítjük, én az oldalát ostyarudakkal tettem körbe, a tetejét pedig még megszórtam reszelt fehér csokoládéval és csokipöttyel.



Megjegyzés:
Ez a tortát anyukámnak készítettem, imádja a csokoládét, ezért lett ilyen NAGYON CSOKIS. :)


Egy jó nagy szelet a csokoládés bonbonos tortából.
egy jó nagy szelet a tortából

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel