Bögrés mákos sütemény 2

2014. jún. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Bögrés mákos sütemény, vaníliás pudinggal és magozott, cukrozott meggyel töltött, kevert tésztás süti.
Bögrés mákos sütemény 2
Hozzávalók (1 bögre = 250 ml):
Tésztához: 1 bögre liszt, 1 bögre kristálycukor, 1 bögre darált mák, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás, 1 bögre tej, fél bögre olaj, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, fél üveg magozott cukrozott meggybefőtt.
Pudinghoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej.


Elkészítése:
Kezdésképpen a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 35x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, valamint lecsöpögtetjük a meggyet.

A puding elkészítéséhez, a vaníliás pudingporba belekeverjük a kristálycukrot, és a tejet, ezt követően állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.

A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a mákot, a sütőport, valamint a citrom reszelt héját egy tálba összekeverjük, a közepébe mélyedést teszünk, beleütjük a tojások sárgáját, beleöntjük a tejet és az olajat, utána jó alaposan összedolgozzuk.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a mákos masszába óvatosan beleforgatjuk.

Beleöntjük a tésztát a tepsibe, megszórjuk a meggyel, a pudingot habzsákba tesszük, átlósan berácsozzuk a massza tetejét.
Sütőbe rakjuk, körülbelül 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Sütés után 10 perccel egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy másik tálca segítségével visszafordítjuk, porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.



Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 50-55 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel