Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál kakaópor, szilva.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A szilvákat megfelezzük, kimagozzuk, és ha kissé savanyúak lennének, akkor fahéjas cukorba áztatjuk addig, amíg elkészítjük a tésztát.
A szoba hőmérsékletű margarint robotgép segítségével habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként beleütjük a tojások sárgáját, majd tovább habosítjuk.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, valamint a citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Ezek után, a vajas masszába felváltva adagoljuk a lisztet illetve a habot, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy evőkanál segítségével a massza felét, össze-vissza belekanalazzuk a tepsibe, a maradék masszába belekeverjük a kakaóport és kitöltjük vele hézagokat.
A tetejét kirakjuk a felezett szilvákkal, majd körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaláskor pedig fahéjas porcukorral megszórjuk.
25 dkg margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál kakaópor, szilva.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A szilvákat megfelezzük, kimagozzuk, és ha kissé savanyúak lennének, akkor fahéjas cukorba áztatjuk addig, amíg elkészítjük a tésztát.
A szoba hőmérsékletű margarint robotgép segítségével habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként beleütjük a tojások sárgáját, majd tovább habosítjuk.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, valamint a citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Ezek után, a vajas masszába felváltva adagoljuk a lisztet illetve a habot, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy evőkanál segítségével a massza felét, össze-vissza belekanalazzuk a tepsibe, a maradék masszába belekeverjük a kakaóport és kitöltjük vele hézagokat.
A tetejét kirakjuk a felezett szilvákkal, majd körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaláskor pedig fahéjas porcukorral megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése