Csöröge recept (Mihály-féle)

2015. jan. 17. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Amikor gyorsan kell valami finom, akkor a csöröge mindig egy jó ötlet, porcukorral és/vagy lekvárral.
Csöröge (Mihály-féle)
Hozzávalók
50 dkg liszt, 20 dkg ráma, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojássárgája, fél evőkanál ecet, olaj, vaníliás porcukor, lekvár.


Elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a rámával, beleszórjuk a porcukrot, és a sütőport.
A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját valamint az ecetet.

A két keveréket összeöntjük, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, utána addig pihentetjük, amíg az olaj felforrósodik.

Lisztezett deszkán 35x70 cm-es téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk, csörögéket hajtogatunk belőle, és közepes lángon aranysárgára sütjük.

Még forrón megszórjuk a vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Buone!

Megjegyzés küldése

Fel