Hozzávalók
50 dkg liszt, 20 dkg ráma, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojássárgája, fél evőkanál ecet, olaj, vaníliás porcukor, lekvár.
Elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a rámával, beleszórjuk a porcukrot, és a sütőport.
A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját valamint az ecetet.
A két keveréket összeöntjük, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, utána addig pihentetjük, amíg az olaj felforrósodik.
Lisztezett deszkán 35x70 cm-es téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk, csörögéket hajtogatunk belőle, és közepes lángon aranysárgára sütjük.
Még forrón megszórjuk a vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.
50 dkg liszt, 20 dkg ráma, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojássárgája, fél evőkanál ecet, olaj, vaníliás porcukor, lekvár.
Elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a rámával, beleszórjuk a porcukrot, és a sütőport.
A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját valamint az ecetet.
A két keveréket összeöntjük, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, utána addig pihentetjük, amíg az olaj felforrósodik.
Lisztezett deszkán 35x70 cm-es téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk, csörögéket hajtogatunk belőle, és közepes lángon aranysárgára sütjük.
Még forrón megszórjuk a vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.
1 megjegyzés:
Buone!
Megjegyzés küldése