Hozzávalók
Tésztához 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 citrom leve és reszelt héja.
Krémhez 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, beledaraboljuk a fehér csokit, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük, utána hűtőbe tesszük, és elkészítjük a kekszek.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a közepébe mélyedést teszünk.
Egy kis tálkába beleütjük a tojássárgáját, hozzákeverjük a citrom levét és héját, utána beleöntjük a mélyedésbe, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán fél centiméteresre nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémet lassú fokozaton kézi mixerrel habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd megtöltjük vele a kekszeket.
Tésztához 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 citrom leve és reszelt héja.
Krémhez 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, beledaraboljuk a fehér csokit, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük, utána hűtőbe tesszük, és elkészítjük a kekszek.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a közepébe mélyedést teszünk.
Egy kis tálkába beleütjük a tojássárgáját, hozzákeverjük a citrom levét és héját, utána beleöntjük a mélyedésbe, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán fél centiméteresre nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémet lassú fokozaton kézi mixerrel habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd megtöltjük vele a kekszeket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése