Tejpite áfonyalekvárral (Zsófi-féle)

2015. jan. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
A Tejpite áfonyalekvárral egy könnyed kis sütemény, egy vasárnapi nehéz ebéd után.
Tejpite áfonyalekvárral (Zsófi-féle)
Hozzávalók
4 tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor, 25 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 1 liter tej, porcukor, áfonyalekvár.


Elkészítése
Egy 30x20 centiméteres tepsit alaposan kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.

A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval és vaníliás cukorral habosa keverjük, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, majd ezzel is tovább verjük.
A tojássárgáját fehéredésig habosítjuk a maradék kristálycukorral.

A tojásfehérje habba óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját, a lisztet, az olvasztott vajat, valamint a tejet.
Beleöntjük a tepsibe, majd 30 perc alatt megsütjük, addig, amíg a teteje szép pirosra sül.

Miután megsült langyosra hűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, kockára vágjuk, és áfonyalekvárral tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel