Hozzávalók
4 tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor, 25 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 1 liter tej, porcukor, áfonyalekvár.
Elkészítése
Egy 30x20 centiméteres tepsit alaposan kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval és vaníliás cukorral habosa keverjük, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, majd ezzel is tovább verjük.
A tojássárgáját fehéredésig habosítjuk a maradék kristálycukorral.
A tojásfehérje habba óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját, a lisztet, az olvasztott vajat, valamint a tejet.
Beleöntjük a tepsibe, majd 30 perc alatt megsütjük, addig, amíg a teteje szép pirosra sül.
Miután megsült langyosra hűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, kockára vágjuk, és áfonyalekvárral tálaljuk.
4 tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor, 25 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 1 liter tej, porcukor, áfonyalekvár.
Elkészítése
Egy 30x20 centiméteres tepsit alaposan kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval és vaníliás cukorral habosa keverjük, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, majd ezzel is tovább verjük.
A tojássárgáját fehéredésig habosítjuk a maradék kristálycukorral.
A tojásfehérje habba óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját, a lisztet, az olvasztott vajat, valamint a tejet.
Beleöntjük a tepsibe, majd 30 perc alatt megsütjük, addig, amíg a teteje szép pirosra sül.
Miután megsült langyosra hűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, kockára vágjuk, és áfonyalekvárral tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése