Hozzávalók
Tésztához 1 kg liszt, 2 citrom reszelt héja, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi só, 1 dl olaj.
Töltelékhez 1 kg túró, 8 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 4 evőkanál búzadara, 1 csokor kapor, 2 citrom reszelt héja.
Tetejére 2 tojássárgája, 2 evőkanál víz, porcukor.
Elkészítése
A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd belereszeljük a citromok héját.
Utána 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A maradék 4 dl tejet is meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliát, az egész tojásokat, a tojások sárgáját, a csipetnyi sót, és az olajat.
A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojásos masszát, valamint a felfuttatott élesztőt.
Alaposan tésztává dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva körülbelül 40 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a túrót alaposan összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojások sárgáját, a búzadarát, a citromok reszelt héját, és a tojások felvert kemény habját.
Megfelezzük, majd az egyik felébe belekeverjük az apróra vágott kaprot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 4 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát kettévesszük.
Az egyik felét kinyújtjuk egy 80x40 cm-es téglalappá, hosszában ketté vágjuk.
Mindkét csíkot 8-8 darabra vágjuk.
Mindegyik téglalapnak nagyjából a felét rácsozóval végig húzzuk.
Egy-egy kanál sima túrós tölteléket teszünk a tészta simábbik felére, feltekerjük, tepsibe rakjuk, hagyjuk még kelni 15 percig.
A tetejére a tojások sárgáját összekeverjük a vízzel, lekenjük vele a bucikat, majd 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ugyan így készítjük el a másik fele tésztát is a kapros töltelékkel.
A kisült bucik tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
Tésztához 1 kg liszt, 2 citrom reszelt héja, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi só, 1 dl olaj.
Töltelékhez 1 kg túró, 8 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 4 evőkanál búzadara, 1 csokor kapor, 2 citrom reszelt héja.
Tetejére 2 tojássárgája, 2 evőkanál víz, porcukor.
Elkészítése
A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd belereszeljük a citromok héját.
Utána 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A maradék 4 dl tejet is meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliát, az egész tojásokat, a tojások sárgáját, a csipetnyi sót, és az olajat.
A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojásos masszát, valamint a felfuttatott élesztőt.
Alaposan tésztává dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva körülbelül 40 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a túrót alaposan összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojások sárgáját, a búzadarát, a citromok reszelt héját, és a tojások felvert kemény habját.
Megfelezzük, majd az egyik felébe belekeverjük az apróra vágott kaprot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 4 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát kettévesszük.
Az egyik felét kinyújtjuk egy 80x40 cm-es téglalappá, hosszában ketté vágjuk.
Mindkét csíkot 8-8 darabra vágjuk.
Mindegyik téglalapnak nagyjából a felét rácsozóval végig húzzuk.
Egy-egy kanál sima túrós tölteléket teszünk a tészta simábbik felére, feltekerjük, tepsibe rakjuk, hagyjuk még kelni 15 percig.
A tetejére a tojások sárgáját összekeverjük a vízzel, lekenjük vele a bucikat, majd 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ugyan így készítjük el a másik fele tésztát is a kapros töltelékkel.
A kisült bucik tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése