Kelesztés nélküli sós kiflik

2015. aug. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Kelesztés nélküli sós kiflik, könnyen elkészíthető sütemény, aminél megkíméljük magunkat a kelesztéstől, így hamarabb készül el, és hamarabb is ehetjük.
Kelesztés nélküli sós kiflik
Hozzávalók
Tésztához: 1,5 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 2,5 dkg élesztő, 45 dkg liszt, 1 egész tojás, 15 dkg tejföl, fél dl étolaj.
Kenéshez: 2 evőkanál margarin, fél evőkanál só.
Tetejére: 1 tojássárgája.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, illetve 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tejbe beleszórjuk a kristálycukrot és az élesztőt, a tetejét megszórjuk egy csipetnyi liszttel, utána meleg helyen felfuttatjuk.

A tészta kenéséhez egy kis tálkába beletesszük a margarint valamint a sót, majd mikróban felolvasztjuk.

Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, kis krátert csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, hengerré formázzuk és 4 felé osztjuk.

Egy lisztezett deszkán 26 centiméteres kört formálunk az egyik cipóból, lekenjük a sós margarin felével, majd rátesszük a másik körré nyújtott cipót is.
Éles késsel 8 felé vágjuk, kiflikké tekerjük, ezt követően kicsit meghajlítjuk, tepsibe sorakoztatjuk, és megkenjük a tojássárgájával.

Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.
Tepsinkén körülbelül 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel