Hozzávalók
Tésztához: 1,5 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 2,5 dkg élesztő, 45 dkg liszt, 1 egész tojás, 15 dkg tejföl, fél dl étolaj.
Kenéshez: 2 evőkanál margarin, fél evőkanál só.
Tetejére: 1 tojássárgája.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, illetve 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tejbe beleszórjuk a kristálycukrot és az élesztőt, a tetejét megszórjuk egy csipetnyi liszttel, utána meleg helyen felfuttatjuk.
A tészta kenéséhez egy kis tálkába beletesszük a margarint valamint a sót, majd mikróban felolvasztjuk.
Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, kis krátert csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, hengerré formázzuk és 4 felé osztjuk.
Egy lisztezett deszkán 26 centiméteres kört formálunk az egyik cipóból, lekenjük a sós margarin felével, majd rátesszük a másik körré nyújtott cipót is.
Éles késsel 8 felé vágjuk, kiflikké tekerjük, ezt követően kicsit meghajlítjuk, tepsibe sorakoztatjuk, és megkenjük a tojássárgájával.
Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.
Tepsinkén körülbelül 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tésztához: 1,5 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 2,5 dkg élesztő, 45 dkg liszt, 1 egész tojás, 15 dkg tejföl, fél dl étolaj.
Kenéshez: 2 evőkanál margarin, fél evőkanál só.
Tetejére: 1 tojássárgája.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, illetve 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tejbe beleszórjuk a kristálycukrot és az élesztőt, a tetejét megszórjuk egy csipetnyi liszttel, utána meleg helyen felfuttatjuk.
A tészta kenéséhez egy kis tálkába beletesszük a margarint valamint a sót, majd mikróban felolvasztjuk.
Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, kis krátert csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, hengerré formázzuk és 4 felé osztjuk.
Egy lisztezett deszkán 26 centiméteres kört formálunk az egyik cipóból, lekenjük a sós margarin felével, majd rátesszük a másik körré nyújtott cipót is.
Éles késsel 8 felé vágjuk, kiflikké tekerjük, ezt követően kicsit meghajlítjuk, tepsibe sorakoztatjuk, és megkenjük a tojássárgájával.
Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.
Tepsinkén körülbelül 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
1 megjegyzés:
Szia, baromira tetszik a cikk :)
Megjegyzés küldése