Amerikai szelet

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1,5 evőkanál kakaó, 10 dkg zsír, 1 tojás, fél csomag szalalkáli 1 dl tejben elkeverve. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, 2 lapot sütünk belőle.
Piskóta: 5 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl langyos víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, az 5 tojásfehérjének habja. Zsírozott, lisztezett tepsiben megütjük.
Krém: 5 dl tej, 5 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor - sűrűre főzzük. 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 evőkanál rum - habosra keverjük és hozzáadjuk a főzött krémet.

Elkészítés:
Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a piskótát, erre a krém másik felét és végül a megmaradt kakaós lapot. Másnap szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel