Hozzávalók:
2 cs. babapiskóta (francia), 2 dl tejszínes, édes kávé, 6 tojás, 1 l tej, 2 cs. vanília, 5 dkg mazsola, 4 ek. cukor, 40 dkg vegyes gyümölcs.
Elkészítése:
A piskótákat, egyenként kávéba mártjuk, sorba rakjuk egy szögletes, mély tálban, megszórjuk apróra vágott gyümölccsel. A tejből, tojásból, cukorból, vaníliából, mazsolából madártejet készítünk. A tojásfehérjét a vaníliával verjük fel egy mikrózható edénybe kb. 1/2 dl tejet öntsünk, erre a fehérje habot és 2 percig mikrózzuk. Nem esik össze, formázható. Leöntjük madártejjel, így rétegezzük,amíg el nem fogy. A tetejére tesszük a habot. Ízlés szerint díszítsük.
A receptet küldte: (ismeretlen)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése