Hozzávalók:
Tésztához: 3 db nagyobb alma, 1 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszer, 5 dkg tortadara.
Mázhoz: 10 dkg fehér csokoládé, fél dl tojáslikőr.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezt követően robotgéppel felverjük a tojást a cukorral és belekeverjük a reszelt almát és a citromhéjat.
A lisztbe belekeverjük a sütőport valamint a mézeskalács fűszert, utána összekeverjük a tojásos masszával, végül belekeverjük a tortadarát.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral és beleöntjük a masszát, tűpróbáig sütjük.
Közben a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tojáslikőrt, egészen krémes állapotig olvasztjuk, végezetül a kihűlt tésztára kenjük.
Tésztához: 3 db nagyobb alma, 1 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszer, 5 dkg tortadara.
Mázhoz: 10 dkg fehér csokoládé, fél dl tojáslikőr.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezt követően robotgéppel felverjük a tojást a cukorral és belekeverjük a reszelt almát és a citromhéjat.
A lisztbe belekeverjük a sütőport valamint a mézeskalács fűszert, utána összekeverjük a tojásos masszával, végül belekeverjük a tortadarát.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral és beleöntjük a masszát, tűpróbáig sütjük.
Közben a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tojáslikőrt, egészen krémes állapotig olvasztjuk, végezetül a kihűlt tésztára kenjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése