Baileys likőrös kakaós muffin

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Baileys likőrös kakaós muffin, nagyon finom, virágmintás, szilikonos muffin sütő formában sütött sütemény.
Baileys likőrös kakaós muffin
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 12 dkg étkezési keményítő, 1 csomag sütőpor, 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,75 dl növényi olaj, 1,75 dl Baileys likőr.


Elkészítése:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a lisztet, a kakaóport és a keményítőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a likőrt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól elkeverjük.
A tésztát a formákba töltjük és 20 - 25 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból 16 db muffin lett.



Megjegyzés:
Hasonló sütemény még a Tojáslikőrös mini kuglófok.


szilikonos sütőforma
szilikonos sütőforma

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel