Túrókrémes áfonyás torta

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Hozzávalók:
1 piskóta torta lap, fél kg áfonya, fél kg túró, 5-6 dl tejszín, 2 citrom, cukor ízlés szerint, hogy ki mennyire szereti a fanyar ízeket, főzős vaníliás pudingpor, fél liter tej.

Elkészítése:
A tejben elkészítjük a vaníliás pudingot. Ha besűrűsödött, beleforgatjuk a megtisztított áfonya 3/4-ét és addig keverjük lassú tűzön, amíg elereszti színét az áfonya és gyönyörű lila színű lesz a pudingunk. Amíg hagyjuk hűlni, felverjük keményre a tejszínt a cukorral. A túrót áttörjük, belereszeljük a citromok héját és belenyomjuk az egyik citrom levét. Óvatosan belekeverjük a kemény habot, összedolgozzuk. A túrós habból is félre rakunk annyit (kb. a felét) hogy azzal bevonjuk majd a tortát. Ha kihűlt a puding, belekeverjük a maradék túrós habba.
Szétvágjuk a tortalapot 3 lapra, kevés tejjel belocsoljuk hogy ne legyen olyan száraz, aztán az első lapot megkenjük a fél áfonyás krémmel. Rátesszük a következő lapot, azt is meglocsoljuk és rátesszük a maradék krémet. Miután rátettük a harmadik lapot, bevonjuk a maradék túrós habos krémmel, hogy mindenhol befedje.
A tetejét megdíszítjük a félretett áfonyával és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Hasznos tipp:
Ugyanezt meglehet csinálni ribizlivel is, ugyanaz az eljárás. A gyümölcsöt mindig előbb mossuk meg és utána pucoljuk, mert egyébként kimossuk belőle a színanyagokat.

A receptet küldte: Lehr Julianna


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel