Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 10 dkg túró, 10 dkg darabos cseresznyelekvár, 1 narancs, 2 dl tej, 15 dkg cukor, 2 ek. porcukor, 0,8 dl étolaj, 1 tojás, 2 teáskanál sütőpor.
Elkészítése:
A túrót a porcukorral jól összekeverjük. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, tejet és jól összekeverjük. A lisztes keverékkel könnyedén egynemű tésztává dolgozzuk össze. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapírformákat. A sütőformát félig töltjük tésztával, majd mindegyik mélyedésbe teszünk 1-1 teáskanál cseresznyelekvárt és krémtúrót, aztán beborítjuk a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, a kész muffinokat még 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük. Még melegen tálaljuk.
A receptet küldte: Eszti
Túrós muffin cseresznyelekvárral
2009. febr. 21. |
0
megjegyzés
|
Címkék:
Muffinok,
Olvasói,
Túrósak
|
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése