Barackos mákos kocka sütemény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Barackos mákos kocka sütemény, mazsolás töltelékkel és citromos tojásfehérjehabbal.
Barackos mákos kocka sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 8 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, só, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 30 dkg darált mák, 1/2 dl rum, 1 barack konzerv ( 50 dkg ), 6 tojás, egy csipetnyi só, 5 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 kiskanál szegfűszeg, 1/2 kiskanál fahéj, 5 dkg mazsola, 3 - 4 evőkanál zsemlemorzsa.
Habhoz: 4 tojásfehérje, 2 kiskanál citromlé, 20 dkg porcukor.


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a rummal, lecsöpögtetjük és kockára vágjuk a sárgabarackokat.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Felverjük a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval, hozzáadunk 5 dkg porcukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg kemény habot nem kapunk. A tojássárgákat összekeverjük 5 dkg cukorral, 5 dkg olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal, a fűszerekkel, a mákkal és a mazsolával.
Végül pedig kanalanként hozzáadjuk a 6 db tojásfehérjéből felvert habot.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, ráterítjük a kockára vágott barackokat, arra a mákos tölteléket, majd 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük a tésztát.
Végezetül rátesszük a 4 tojásfehérjéből, 2 kiskanál citromléből és a 20 dkg porcukorból készült habot is, és 7 - 8 percig bent hagyjuk a sütőben, addig, amíg megszáradt a hab teteje.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel