Kókuszos szelet

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve.
Barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál rétesliszt, 1 csomag sütőpor.
Krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való), 3-3,5 dl tej, 25 dkg Rama margarin.
Díszítéshez: csokireszelék

Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 fokon 15 percig sütjük.
Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165 fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.
Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel