Hozzávalók:
15 dkg keserű csokoládé durvára darabolva, 22 dkg puha vaj, 22 dkg liszt, 2 dkg finomított cukor, 4 tojás, 7 dkg dió apróra vágva, 10 dkg fehér csokoládé durvára vágva, 1 sütőpor, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
Vékonyan kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Az étcsokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a cukrot. A tojást elkeverjük a megolvadt csokoládéval, beleöntjük a lisztes keverékbe és az egészet alaposan összedolgozzuk. A diót és a fehér csokoládét is belekeverjük és beleöntjük az előkészített sütőformába. Tehetünk a tetejére rumaromába áztatott meggyet. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése