Csokoládés kifli recept ( Erzsi - féle )

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Erzsi-féle Csokoládés kifli, kelt tésztás sütemény, csokoládé töltelékkel, porcukorral megszórva.
Csokoládés kifli
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 csomag vanília, 10 dkg vaj, 2,5 dl tej, a kenéshez 1 tojás.
Töltelékhez: 13 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj ( ezeket kenhető állapotban összekeverni ).


Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd 1 dl-ben felolvasztunk 1 ek. kristálycukrot, pici sót, és az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk a tetejét. Felfuttatjuk. A többi tejben elkeverjük a maradék cukrot, a tojássárgáját, a vaníliát, az olvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt, és a langyos tejes keveréket beleöntjük a lisztben, jól kidagasztjuk, majd megszórjuk a tetejét kevés liszttel, letakarjuk. 40 perc kelesztés után a tésztát 3 részre osztjuk, kb. 30 cm-es átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre osztjuk. Egyenként megkenjük a kakaós krémmel és kívülről befelé felsodorjuk. Kivajazott tepsire téve 25 percig kelesztjük, közben előmelegítjük a sütőt, majd felvert tojással megkenjük. 150 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra megsütjük. Tányérra téve porcukorral megszórjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel