Hozzávalók:
4 tojás, 15 dkg porcukor, 1 vanília, 10-10 dkg finomliszt és étkezési keményítő, 2 dkg keserű kakaópor, 2 kk. sütőpor, 5 dkg reszelt csokoládé, 4 lap zselatin, 2,5 dl tojáslikőr, 6,5 dl tejszín, 1 ek. porcukor, 2 vanília, pisztácia, tojás alakú drazsé, cukorvirág.
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliát, és hozzáadunk 5 ek. vizet is. a tojássárgáját egyenként beleforgatjuk. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport, a sütőport meg a csokoládét összeforgatjuk, óvatosan az előzőekbe keverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, 2-3 lapba vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatva meglágyítjuk, lecsöpögtetve a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral és a vaníliával ízesítjük, a zselatinos likőrbe forgatjuk. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül durvára vágott pisztáciával, cukorvirágokkal, tojásdrazséval díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése