Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 8 dkg porcukor, kevés citromhéj, 16 dkg margarin, 1 tojás.
Töltelékhez: 4 tojás, 1 evőkanál rum, 20 dkg cukor, 22 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom héját, a cukrot és a tojást, majd gyorsan összegyúrjuk.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, pihentetjük, amíg elkészül a felső rész.
Töltelék elkészítéséhez a 4 tojássárgáját a rummal és a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjéit habosra verjük, könnyedén hozzáadjuk a tojások sárgájához az őrölt dióval együtt.
A diós keveréket a tésztára simítjuk, végezetül a tésztát lassan sütjük és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tésztához: 25 dkg liszt, 8 dkg porcukor, kevés citromhéj, 16 dkg margarin, 1 tojás.
Töltelékhez: 4 tojás, 1 evőkanál rum, 20 dkg cukor, 22 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom héját, a cukrot és a tojást, majd gyorsan összegyúrjuk.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, pihentetjük, amíg elkészül a felső rész.
Töltelék elkészítéséhez a 4 tojássárgáját a rummal és a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjéit habosra verjük, könnyedén hozzáadjuk a tojások sárgájához az őrölt dióval együtt.
A diós keveréket a tésztára simítjuk, végezetül a tésztát lassan sütjük és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése