Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj.
Piskótához: 3 egész tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kk. sütőpor, 2 vaníliás pudingpor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vanília, fél liter tej, 5 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A tésztához megadott hozzávalókat jól összegyúrjuk, és 4 kis cipóra osztjuk, ezekből pedig 4 lapot sütünk. A piskótát is ugyanolyan méretű tepsiben sütjük, mint a 4 fahéjas lapot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját. Óvatosan hozzákeverjük a pudingporral elkevert sütőport, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük a piskótát. A krémhez a vajat jól kikavarjuk a porcukorral. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, miután kihűlt, összekeverjük a kikavart vajjal. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, mégpedig úgy hogy először két fahéjas lapot, utána jön a piskóta és végül a másik két fahéjas lap. A tetejére csokimáz kerül. Gőz fölött felolvasztjuk a torta csokit, belekeverjük az olajat, majd lekenjük vele a felső lapot. Nagyon mutatós és magas süti.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése