Fehér csokoládétorta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojás, 18 dkg cukor, 1 vanília, 12 dkg liszt, 8 dkg keményítő, 5 gr. zselatin, 30 dkg fehér csokoládé, 4 cl narancslikőr, 6 dl tejszín, 15 dkg aszalt narancs, 3 ek. kakaó, 10 dkg fehér csoki, 2 cikk kandírozott narancs.

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a cukorral és a vaníliával. Beledolgozzuk a felvert tojásfehérjéket. Beleszitáljuk a keményítővel elkevert lisztet. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni. Összetörünk 30 dkg csokoládét, gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a likőrt, és felolvasztjuk benne a zselatint. A kihűlt, de még folyékony csokoládéba beledolgozzuk a felvert tejszínt. Összevágjuk az aszalt narancsot, amikor a massza kezd megkötni, még egyszer jól összekavarjuk. Két felé osztjuk, az egyik felét ismét megfelezzük. A krém negyedébe belekeverünk 2 kanál kakaót, a másik negyedébe a narancsdarabokat. A tortalapot háromba vágjuk. Az alsó lapra kenjük a kakaókrémet, ráhelyezzük a középső lapot, rákenjük a narancskrémet, majd rátesszük a harmadik lapot. A tortát bevonjuk a fehér csokoládé 2/3-ával, a maradék krémből halmokat nyomunk rá. 3 órára hűtőbe tesszük. A tortát meghintjük a maradék kakaóval, csokiforgáccsal és kandírozott naranccsal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel