Epres túrótorta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 1 db 3 lapos kakaós piskótatorta.
Krémhez: 12 g zselatin, 25 dkg eper, 25 dkg áttört túró, 10 dkg porcukor, kevés vanília, 1 / 2 dl rum, egy kevés citromlé, 4 dl tejszín.
Tetejére: tejszínhab, eperdarabkák, kakaópor a díszítéshez.


Elkészítése:
A zselatint feloldjuk, az epret megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk, a túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliával, a rummal és a citromlével, a tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a túrókrémbe.
Az egyik tortalapot visszatesszük a formába.
A feloldott zselatint belekeverjük a túrókrémbe, ezt követően a krém felét a tortalapra simítjuk. Elosztjuk rajta az eperdarabkák felét, utána rátesszük a másik lapot. Erre simítjuk a krém másik felét, illetve a maradék epret, majd rátesszük a harmadik lapot.
A tortát egy tányérral lenyomva 4 órára hűtőbe tesszük, azután kivesszük a formából, a tetejét és az oldalát tejszínnel bekenjük, csillagcsővel tejszínhab rozettákat nyomunk rá, majd eperdarabkákkal díszítjük.



Megjegyzés:
Az epret előzőleg, mielőtt a túrókrémbe raknánk, be kell cukrozni, és jól lecsöpögtetni, mert különben savanyú lesz.
Lehet szögletes tortának is elkészíteni, ebben az esetben, mivel nagyobb a piskóta, így dupla adag krém, és eper kell.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel