Hozzávalók:
Fehér lap: 15 dkg liszt, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája.
Barna lap: 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 ek. mandulalikőr, 2 dkg kakaó, 1 kk. sütőpor, 7 gr. zselatin, 3 dl tej, 10 dkg darált mák, 2 vanília, 1 ek. reszelt citromhéj, 5 dl tejszín, vegyes gyümölcs lekvár, 10 dkg reszel csoki.
Elkészítése:
A fehér lap hozzávalóit gyorsan összekeverjük, majd fóliába csavarjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük. A barna laphoz a tojásokat a cukorral és a mandulalikőrrel 8 percet verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd óvatosan beledolgozzuk a felvert tojáshabba. A masszát tortaformába simítjuk, 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A fehér tésztából kerek lapot nyújtunk, majd ezt is kisütjük kb. 20 perc alatt. Ezt is hagyjuk kihűlni. Megpuhítjuk a zselatin, a tejet 3-4 percig forraljuk a mákkal, a vaníliával, citromhéjjal. A tűzről levéve feloldjuk benne a zselatint, az edényt hideg vízbe merítjük, a krémet kihűlésig kavargatjuk. A felvert tejszínt beledolgozzuk a szilárdulni kezdő krémbe. A fehér lapot megkenjük a lekvárral. A barna lapot széles késsel ketté vágjuk, az alsót a fehér lapra helyezzük, és beborítjuk a mákos krém felével majd erre ismét a barna lap kerül, majd a maradék krém. A tortát 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszolgálás előtt csokireszelékkel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése