Gesztenyés muffin recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Gesztenyés muffin, tejtermék mentes sütemény, csokis baracklekváros gesztenyés tésztával, meggyel töltve, tejszínhabbal és reszelt gesztenyemasszával a tetején.
Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg puha vaj, 2 evőkanál rum vagy egy kevés rumaroma, 2 evőkanál baracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 24 szem meggybefőtt.
Tetejére: tejszínhab, reszelt gesztenyemassza.


Elkészítése:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt, robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, vagy rumaromával, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral. A tojásfehérjehabot óvatosan hozzákeverjük a gesztenyés masszához, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és egy-egy kanállal teszünk a muffin formákba, majd 2-2 szem meggyet teszünk bele. A maradék masszával mindegyiket befedjük. Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és reszelt gesztenyemasszával, esetleg még egy-egy szem meggyel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel