Egyszerű sütemény recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Egyszerű sütemény, kevert tésztás, diákcsemegével, dióval, mogyoróval, meggyel, illetve mazsolával töltve, fahéjas porcukorral megszórva.
Egyszerű sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 55 dkg liszt, 2 sütőpor, 50 dkg kristálycukor, 20 dkg lágy vaj, 2,5 dl tej, 2 tojás.
Töltelék ( választható ): diákcsemege, mogyoró, dió, mazsola, meggy, barack, aszalt gyümölcs.
Tetejére: 2 evőkanál porcukor, 3 teáskanál fahéj.


Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
A lisztet, sütőport és a cukrot összekeverjük egy keverőtálba. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a tejet valamint a tojást, és alaposan elkeverjük. Keverhetünk bele diákcsemegét, esetleg csak mogyorót, diót, mazsolát, meggyet, barackot, vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt.
Kanalazzuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett nagyobb tepsibe, a tetejét szórjuk meg a fahéjas porcukorral, ezt követően nagyjából 25 percig süssük.
Akkor jó, ha a hústűt beleszúrva már nem ragad rá tészta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel