Ibolya szelet

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojásból sütött piskótalap, 25 dkg liszt, 7 dkg puha zsír vagy 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 dkg szalakálé, 1 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál kakaó.
Krémhez: 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 3 csomag vanília, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
Kenéshez: 4 evőkanál sárgabaracklekvár.
Mázhoz: 5 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg cukor, 2 evőkanál víz.


Elkészítése:
A kakaós tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd kisütjük a lapokat.
A krémhez a lisztet a tejjel simára keverjük, a 1 csomag vaníliával ízesítjük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük, kevergetve kihűtjük.
A vajat először magába, utána a porcukorral és a maradék vaníliával habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a főzött krémet, majd tovább habosítjuk.
Következik a rétegezés.
Egy barna tésztalapot megkenünk lekvárral, erre kerül a piskóta, amire egyenletesen rásimítjuk a krémet, utána befedjük a másik barna lappal.
A máz hozzávalóit pár perc alatt felfőzzük, ha sima, a tűzről félrehúzzuk, és amikor már langyos, ráöntjük a tésztára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel