Kókuszos csiga

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tészta: 1 kg liszt, 15 dkg vaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, csipetnyi só, 6 ek. kristálycukor.
Töltelék: 20 dkg vaj, 28 dkg kristálycukor, 2 cs. vanília, 5 dkg kókuszreszelék.
Tetejére: 1 vanília, 1-2 ek. kristálycukor, kb. 2 dl tejszín.

Elkészítése:
A 15 dkg vajat és a cukrot felolvasztjuk kb. 2 dl tejben, majd hozzáöntjük a többi tejet, és langyosra melegítjük úgy, hogy a cukor felolvadjon. Egy csészébe kiöntünk belőle kb. 1,5 dl-t, feloldjuk benne az élesztőt, és elkeverjük a tojással. Ezt összekeverjük a maradék langyos tejjel. Az egészet beleöntjük a lisztbe, a csipetnyi sóval, majd jól kidagasztjuk. Kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliával. A tésztát ketté osztjuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a töltelékkel, feltekerjük mint a beiglit, majd felszeleteljük kb. 4 cm-es darabokra, majd kivajazott tepsibe tesszük, mindegyiknek az oldalát megkenjük olajjal, és szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket. A tejszínt, a cukrot és a vaníliát összekeverjük, majd mindegyik csigát megkenjük vele. Kb. 170 fokos sütőben sütjük. Amikor már félig megsült, még egyszer megkenjük a tejszínes cukorral, majd teljesen megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel