Almás habos sütemény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 37 dkg liszt, 16 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor, csipetnyi só, 1 púpozott evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál tejföl.
Töltelék: 1,5 kg alma.
Hab: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor.


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsibe tesszük. Az almát lereszeljük, majd megpároljuk, a tésztára kenjük, azután majdnem készre sütjük.
A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a tésztára és a tepsit visszatéve a sütőbe, készre sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel