Hozzávalók:
7 tojás, 30 dkg porcukor, 7 ek. maci kávé, 7 ek. forró víz, 1 csomag sütőpor, 20 dkg finom liszt, 2,5 dl tej, 2 ek. liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 10 dkg dió, 1 tojásfehérje, 4 ek. porcukor, 2 ek. maci kávé.
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük. A kávét, a vizet, és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kivajazott, belisztezett nagy tepsibe töltjük, közepesen forró sütőben 22-25 percig sütjük. A tejet a liszttel, meg a tojásokkal összekeverjük, felfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tojásos krémet kikeverjük, kanalanként a cukros vajat beledolgozzuk. A tésztát kettévágjuk, a krém háromnegyedével megtöltjük. A maradék krémet a tetejére kenjük. A diót durvára vágjuk, megpirítjuk, a sütemény tetejére szórjuk. A tojásfehérjét a porcukorral meg a kávéval vízgőzre állítva felfőzzük, a tészta tetejére csurgatjuk. Rövid időn át a hűtőszekrényben dermesztjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése