Flódni 4

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 50 dkg vaj, 1,5 dl fehérbor, fél dl víz, 3 dkg porcukor, 1 dkg só, 25 dkg cukor, 2,5 dkg lekvár, 5 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 1 dl víz, 30 dkg darált dió, 25 dkg cukor, 2,5 dkg méz, 5 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 1,5 dl víz, 30 dkg mák, 1 dkg alma, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 dkg fahéj, fél citrom reszelt héja.

Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzáadom a vízben, borban feloldott cukrot és sót. A tésztát addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Amikor elkészült, négy részre osztom, és 1 órán át pihentetem. Közben elkészítem a diótölteléket. A dió kivételével mindent egy lábosba öntök, majd felforralom, s végül hozzákeverem a darált diót. A máktölteléket ugyanígy készítem el. Az almát uborka szeletelőn lereszelem, a cukorral, darált dióval, fahéjjal, és a citrom reszelt héjával lazán összekeverem. A 4 részre osztott tészta egyikét kinyújtom, és kibélelem vele a tepsit, majd mélyhűtőbe teszem. 1-1 tepsi nagyságú tésztát kinyújtok, majd megsütök. A kifagyasztott tésztára először diótölteléket teszek, s lefedem egy sült tésztalappal. Erre máktölteléket teszek, amit szintén egy sült tésztalappal fedek be. Erre kerül az almatöltelék. Végül befedem a kinyújtott, de nem megsütött tésztalappal, majd megszurkálom villával. Közép meleg sütőben másfél óráig sütöm. A megsült tészta tetejét megszórom porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel