Hozzávalók:
20 dkg liszt, 5 dkg aprított mandula, 2,5 tk. sütőpor, 1 tojás, 0,8 dl olaj, fél tk. szódabikarbóna, 13 dkg cukor, 1 vanília, 15 dkg darált mák, 2,25 dl natúr joghurt.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, mandulával. A tojást felverjük, elkeverjük a cukorral, joghurttal, olajjal, vaníliával. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a tészta felét elosztjuk a formákba. A mákot elkeverjük egy kevés cukorral, pici tejjel, majd felfőzzük és kihűtjük. Egy-egy teáskanálnyit teszünk a tészta tetejére, majd befedjük a maradék masszával 20-25 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése