Borkrém rolád

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Piskóta: 3 tojás, 17 dkg kristálycukor, 17 dkg liszt, fél tasak sütőpor, reszelt citromhéj.
Krémhez: 1 dl fehér bor, 2 ek. citromlé, 1 tojás, 12 dkg kristálycukor, 2 zselatinlap (vagy 6 gr.) zselatin 1 dkg porcukor, 2 dl tejszín.

Elkészítése:
Piskóta: A piskótához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjét, sütőlemezre terített papírra borítjuk, majd megsütjük. Vizezett törlőkendőre borítjuk, feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém: A borkrémhez a tojássárgáját (a tojásfehérjét félre rakjuk mert még kell) habosra keverjük a kristálycukorral, a citromlével és a borral. A borkrémet forráspont alatt gőz fölött állandóan kevergetve habos-sűrűre verjük, majd ugyancsak kevergetve kihűtjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és olvadásig keverjük a krémbe. A kemény habbá vert tejszínt és a szintén habbá vert tojásfehérjét óvatosan a krémhez adjuk. Kihűlés után megkenjük a krémmel a piskótalapot. A megkent lapot feltekerjük, majd hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt szeleteljük, porcukrozzuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel