Málnás kólás szelet

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Málnás kólás szelet, csokoládé tésztás, vanília krémes, sütemény.
Málnás kólás szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 1 sütőpor, 4 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, fél liter tej, 2 csomag vanília.
Mázhoz: 2 csomag tejszínes pudingpor, 7 dl málna ízű kóla ( vagy bármilyen ízesítésű kóla ).


Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként adagolt cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a sütőport elkeverjük a pudingporral, utána ezt is belekeverjük. Egy vajazott, lisztezett 30x22 cm-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, majd apránként beleöntjük a tejet és a vaníliát, alaposan csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük. Miután kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel és a kihűlt tésztára kenjük.
A pudingport alaposan összekeverjük a málna kólával és sűrűre főzzük. Majdnem teljesen kihűtjük, de nem egészen dermedésig, végül a vajkrémre kenjük és a hűtőbe tesszük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel