Meggyes csokis lepény

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tojás, 5 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 dl olaj, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 csomag vaníliás cukor, 2 tábla étcsokoládé, 1 üveg meggybefőtt, rumaroma.

Elkészítése:
A kimagozott meggyet beáztatjuk egy kevés rumaromába. A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporral összeszitált lisztet, és az olajat. Citrom és narancshéjat reszelünk hozzá, és alaposan összekeverjük. A meggyet és a felkockázott csokit is beledobjuk, majd a masszát vajazott, morzsázott tepsibe tesszük, és 160°C fokon megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel