Hozzávalók:
15 dkg finom metélt, só, 4 tojás, 6 ek. cukor, 1 vanília, 2 dl tejföl, 1 kg túró, 10 dkg mazsola, 1 ek. búzadara, 1 citrom héja, 1 csomag 6 lapos rétes lap.
Elkészítése:
A finom metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A tojások sárgáját 4 ek. cukorral, vaníliával sűrűn folyósra keverjük, majd a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, a jól lecsöpögtetett tésztát belekeverjük, végül a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 20x30 cm-es tepsit kiolajozunk, morzsával behintjük, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztunk, morzsával meghintettük. Sütőben, közepesnél kicsit nagyobb lánggal kb. 50 percig sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, még kb. 20 percig pihentetjük, végül a tetejét megszórjuk porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése