Hozzávalók:
75 dkg liszt, 7 dkg méz, 5 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 tk. só, 1 csomag élesztő, 3,5 dl langyos tej, 10 dkg margarin, 4 db tojássárga, 1 citrom héja, 1 ek. rum, 1 üveg Nutella, kb. 2 dl tejszín.
Elkészítése:
A meleg tej felét elkeverjük az élesztővel és a porcukorral, majd liszttel tejföl sűrűségűre keverjük. Az így elkészített kovászt meleg helyen érleljük, míg térfogata megduplázódik. A többi anyagot a liszt kivételével a tejbe keverjük. A tészta begyúrása előtt enyhén megmelegíthetjük. Ha a kovász felfutott, a lisztbe tesszük, és a tejbe kevert langyos anyagokkal tésztát gyúrunk, míg az hólyagos nem lesz. Az egynemű, kidolgozott tésztát meleg helyen kelesztjük, majd óvatos átgyúrás után liszten 3 cm vastagra kinyújtjuk. A fánkokat lisztbe mártott kerek kiszúróval szaggatjuk ki. Amíg az olajat felhevítjük, a fánkokat meleg helyen, letakarva pihentetjük. Sütéskor a tészta közepét ujjbegyünkkel összenyomjuk, olajba téve mindkét oldalát kisütjük. Az olajtól lecsöpögtetve, megporcukrozva, meleg Nutella-öntettel tálaljuk.
Az öntet készítése: a Nutellához forró tejszínt öntünk, és jól elkeverjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése