Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 tojássárgája, fél liter tejföl, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál vaj, 1,5 dl tej.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd belekeverem a porcukorral elkevert sót, szódabikarbónát, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd kb. fél órát pihentetem. Kb. kis ujjnyi vastag és 30 cm-es hurkákat sodrok belőle, perec alakúra hajtom. Közben felforrósítom az olajat, majd kisütöm, vaníliás porcukorral megszórom.
1 kg liszt, 3 tojássárgája, fél liter tejföl, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál vaj, 1,5 dl tej.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd belekeverem a porcukorral elkevert sót, szódabikarbónát, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd kb. fél órát pihentetem. Kb. kis ujjnyi vastag és 30 cm-es hurkákat sodrok belőle, perec alakúra hajtom. Közben felforrósítom az olajat, majd kisütöm, vaníliás porcukorral megszórom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése