Egérke fánk recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Egérke fánk, fahéjas porcukorral megszórva, egy újabb egyszerű, és gyorsan elkészíthető fánkocska.
Egérke fánk
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 1 csipet só, 5 dl rétesliszt, 6 tojás.
Szóráshoz: fahéjas cukor.


Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval felforralom, majd fakanállal állandóan kevergetve apránként beleszórom a lisztet. Mérsékelt tűzön addig kevergetem, amíg elválik az edény falától.
Amikor langyosra hűl, habverő legalacsonyabb fokozata segítségével egyenként beledolgozom a tojásokat, ezt követően a legerősebb fokozattal krémessé teszem.
Egy teáskanállal bő, forró olajba szaggatom, és szép pirosra sütöm.
Végezetül fahéjas porcukorral meghintve tálalom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel