Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 1 csipet só, 5 dl rétesliszt, 6 tojás.
Szóráshoz: fahéjas cukor.
Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval felforralom, majd fakanállal állandóan kevergetve apránként beleszórom a lisztet. Mérsékelt tűzön addig kevergetem, amíg elválik az edény falától.
Amikor langyosra hűl, habverő legalacsonyabb fokozata segítségével egyenként beledolgozom a tojásokat, ezt követően a legerősebb fokozattal krémessé teszem.
Egy teáskanállal bő, forró olajba szaggatom, és szép pirosra sütöm.
Végezetül fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Tésztához: 5 dl tej, 1 csipet só, 5 dl rétesliszt, 6 tojás.
Szóráshoz: fahéjas cukor.
Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval felforralom, majd fakanállal állandóan kevergetve apránként beleszórom a lisztet. Mérsékelt tűzön addig kevergetem, amíg elválik az edény falától.
Amikor langyosra hűl, habverő legalacsonyabb fokozata segítségével egyenként beledolgozom a tojásokat, ezt követően a legerősebb fokozattal krémessé teszem.
Egy teáskanállal bő, forró olajba szaggatom, és szép pirosra sütöm.
Végezetül fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése