Csokoládés szelet recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Csokoládés szelet, kevert tésztás sütemény, kakaós tésztával, kávés mázzal bevonva, kókuszreszelékkel megszórva.
Csokoládés szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vanília, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 2,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor.
Mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál olvasztott vaj, kókuszreszelék.

Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy kb. 40x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliával és az egyenként hozzáadott tojásokkal habosra keverjük. Beleöntjük a tejet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóval, és beledolgozzuk a masszába. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) 15 percig, tűpróbáig sütjük. A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral, majd kicsit felmelegítjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel