Hozzávalók:
8 dkg nugát, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 12 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 6 dkg durvára vágott mogyoró, 1 tojás, 12 dkg barna vagy fehér cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 0,8 dl étolaj, 2,4 dl kefir.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A nugátot kis darabokra vágjuk. Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, mogyoróval és a nugát darabokkal. A tojást egy másik edényben felverjük, hozzáverjük a cukrot, és a vaníliás cukrot, az olajat és a kefirt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és összedolgozzuk míg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát a sütőformába töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményeket 10 percig pihentetjük, ezután kivesszük a formából.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése