Szlovén piskótatekercs

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Piskótához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kk. sütőpor, 2 vaníliás pudingpor.
Töltelékhez: 16 dkg vaj, 14 dkg darált dió, 4 evőkanál szilvalekvár, 1 evőkanál csokoládé, 1 evőkanál rum, reszelt citromhéj, cukor ízlés szerint.

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként adagolt kristálycukorral. A sárgájákat belekeverjük, majd a pudingport, és a sütőport. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe.
A töltelékhez az olvasztott margarinban kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel