Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 8 dkg cukor, 1 csomag szalakálé, 2 db tojás.
Krémhez: 2 tasak vaníliás puding, 2 evőkanál kristálycukor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 csomag vanília.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd belekeverjük a cukrot valamint a szalakálét, utána a tojással összedolgozzuk, és öt egyenlő részre felvágjuk.
Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátlapján megsütjük, laponként 180 fokon körülbelül 6 perc alatt.
A pudingport összekeverjük a cukorral illetve a tejjel, ezt követően megfőzzük, miután elkészült állandó keverés közben kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A kihűlt tésztát megkenjük a vajas pudinggal, tetejére porcukrot szórunk vagy csokimázat kenünk.
Tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 8 dkg cukor, 1 csomag szalakálé, 2 db tojás.
Krémhez: 2 tasak vaníliás puding, 2 evőkanál kristálycukor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 csomag vanília.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd belekeverjük a cukrot valamint a szalakálét, utána a tojással összedolgozzuk, és öt egyenlő részre felvágjuk.
Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátlapján megsütjük, laponként 180 fokon körülbelül 6 perc alatt.
A pudingport összekeverjük a cukorral illetve a tejjel, ezt követően megfőzzük, miután elkészült állandó keverés közben kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A kihűlt tésztát megkenjük a vajas pudinggal, tetejére porcukrot szórunk vagy csokimázat kenünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése