Kókusz szelet recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Kókusz szelet, kakaós tésztával, kókuszos krémmel töltve, csokoládés mázzal lekenve.
Kókusz szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 4 tojás, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál kakaópor, csipetnyi só.
Krémhez: 5 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék.
Mázhoz: 8 evőkanál porcukor, 6 kg vaj, 1 evőkanál tej, 2 púpos evőkanál csokoládé pudingpor, 1 evőkanál kakaópor.


Elkészítése:
A vajat kikeverjük a cukorral, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a sütőporral, kakaóval, sóval elkevert lisztet. Közepes tepsibe téve 175 fokon 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütink. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. A vajat kikeverjük a cukorral. A tejbe belekeverjük a búzadarát, majd sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket, és a cukros vajat. A kihűlt tésztára kenjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a krémet is. Lekenjük a következő mázzal. Egy kisebb lábasba összekeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingport, a tejet és a vajat. Egy másik lábasba vizet teszünk, felforraljuk, majd beleállítjuk a kisebb lábast, amibe a máz hozzávalói vannak. Gőz fölött felolvasztom, hideg vízbe állítva kicsit hűlni hagyom, majd rákenem a krémre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel